Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Etnikai átrendeződés Magyarországon
  2013-03-24 11:58:22, vasárnap
 
 
Etnikai átrendeződés Magyarországon
08/31/2012 jacks-corner

A cigány népesség száma egy 1941-ben készült népszámlálás szerint 27 ezer fő volt. 1949-ben 37 ezer, 1960-ban pedig 56 ezer cigányt regisztráltak a népszámlálásokon. Ezeket a számokat több okból kifolyólag nem fogadhatjuk el hiteles adatnak, de ha mégis így teszünk, azt az összefüggést megállapíthatjuk, hogy a cigány lakosság 19 év alatt megduplázódott Magyarországon.

Ezek az arányok némi rálátást nyújtanak a cigányság szaporaságára, de a valós adatok soha nem látnak napvilágot, mivel azok nyilvánosságra jutása a mindenkori hatalom érdekeivel ellentétes. Az 1990-ben végzett népszámlálás eredményei alapján akkor 142 ezerre volt tehető a magyarországi cigány lakosság száma. A KSH 2001-es népszámlálásának eredményei is 190 ezres cigány lakosságot említenek.


...és egyre többen lesznek...

A cigánysággal foglalkozó szociológiai kutatások általában jóval nagyobb népességszámot közölnek, mint a hivatalos statisztika. A Kemény István által végzett kutatások alapján rengeteg becslést végeztek már, ezek többnyire 450 ezerre teszik a magyarországi cigány lakosság számát a 90'-es évek elején, ami 45%-os növekedés az 1971-ben mért 320 ezerhez képest. Az ekkor mért növekedés alapján szintén elmondható, hogy a cigány lakosság létszáma generációnként duplázódik. 1993 végén az Egységes Lakossági Adatfelvételi Rendszer keretében végzet felméréseket követően a KSH 393,715 főben állapította meg a cigányság lélekszámát.

Az 1970-es évek óta elvégzett szociológiai kutatások többnyire 3,2-3,5 közé teszik a cigányság termékenységi rátáját, vagyis egy átlagos cigány család esetében a három gyermek az alsó határ, de minden második esetben négy gyermek van a családban. Ez alapján szintén kijelenthetjük, hogy a cigányság száma generációnként duplázódik, hiszen a cigányság esetében egy generáció rövidebb időszakot jelent, mint a magyarság esetében. A magyar lakosság körében az első gyermek vállalásakor jellemző átlagos életkor 29,3 év. A cigány lakosság gyermekvállalási hajlandóságáról nincsenek ilyen pontos adatok, de miközben a KSH az adatfelvétel során 15 éves cigányok kapcsán még gyermekről beszél, nem ritka a szülés 13-15 éves lányok esetében. Hogy a cigányság lélekszáma generációnként megduplázódik, az a gyakorlatban annyit jelent, hogy ami a magyarság számára egy generáció, mire egy magyar nő egyáltalán elgondolkozik a gyermekvállaláson, annyi idő alatt a cigány nőnek már 2 gyereke van.

A KSH utoljára 2001-ben kérdezhetett rá a származásra, azt követően államilag letiltották a faji viszonyok alakulásának további figyelemmel kísérését. Ez annak tudható be, hogy a hatalom szembesült azzal az időzített bombával, ami a Magyarországra betelepülő zsidóság számára fennálló magyarkérdést minden külső beavatkozás nélkül megoldja. Az elmúlt tíz évben a cigány lakosság számáról aligha látott napvilágot hiteles adat, leszámítva azon cigány "értelmiségiek" mondatait, akik másfél-kétmilliós cigányságról beszélnek. Ha a cigány lakosság száma generációnként duplázódik, akkor pedig az 1990-es évek elején mért 450 ezres cigányság 2008 környékére átlépte az egymilliót.

A KSH 2001-es adatai alapján a cigányság és a magyarság korfája közt is éles eltérés mutatkozik. A magyarországi cigányság mintegy 85%-a biológiailag gyermekvállalásra alkalmas korú, a magyar lakosság esetében ez mindössze 66,7%. A rendszerváltás óta a magyar lakosság esetében a születések száma közel megfeleződött, a cigányság esetében pedig megduplázódott.

Ez két dolgot jelenthet: vagy a cigány nők dupla annyi gyermeket vállalnak, mint egy generációval ezelőtt, vagy azt, hogy egy generáció alatt a cigányság száma megduplázódott. Miközben az országban "dúl a rasszizmus", miközben két nagy gazdasági válság is volt, ami a cigányság termékenységi mutatójára láthatóan nem volt hatással. 2008-ra a cigányság lélekszáma átlépte az egymilliót, ami a szaporasági mutatók alapján a 2020-as évek elejére kétmilliós, a 2030-as évek végére négymilliós cigány lakosságot fog jelenteni Magyarországon.

A cigányság korfája 2001-ben olyan mértékű népességrobbanást vetített előre, ami a hatalmat arra ösztökélte, hogy törvényileg tiltsa a faji viszonyok nyilvántartását és az ezzel kapcsolatos kutatásokat. A magyarság korfája azonban a lakosság gyors megfogyatkozását vetíti előre.

A demográfiai előrejelzések hazudnak, mikor azt állítják, hogy a népesség fogyását ellensúlyozza a bevándorlók tömege, és a cigányság szaporasága statisztikailag ellensúlyozza a magyarság megfogyatkozását, ami azt fogja eredményezni, hogy az összlakosság nem fog nagymértékben megfogyatkozni. Ugyanis azt, hogy egy népesség mennyire szapora, nem az összlakosság száma határozza meg, hanem a szülésre alkalmas nők, a potenciális anyák összlakossághoz viszonyított aránya. A magyarság esetében jelenleg a 18 és 49 közötti nők száma 2,201,459, de nem ez, ami meghatározó. A biológiai értelemben legtermékenyebb korban lévő nők (16-27) száma jelenleg mintegy 730 ezer. A most 6-17 éves lányok száma alapján ez tíz év múlva már csak 585 ezer, ami közel 20%-os csökkenés.

De a KSH a bevándorlási adatokat is hozzáadja az összlakosság korfájához, ami a probléma élét nagymértékben tompítja, arról nem is beszélve, hogy az összlakossághoz mérten a cigányság most 12,5%-os kisebbséget jelent. Az országban 2010-ben mintegy 200 ezer bevándorlót tartottak nyilván, azóta pedig újabb 200 ezer idegen kapott magyar állampolgárságot úgy, hogy az névváltoztatással járt, vagyis feltehetőleg nem külhoni magyarról van szó. A magyarországi zsidóság lélekszámát pedig 80-200 ezer közé tették a kettős állampolgárság engedélyezése előtt, ami valójában jóval több, de ez már más kérdés. Ez így összességében azt jelenti, hogy a 800 ezer potenciális anyából 150 ezer nem magyar.

Az 1990-es évek elején a születési adatok nyilvántartásából tudható volt, hogy az élveszületések felét cigányok tették ki. Alig néhány éve nagy vihart kavart, mikor nyilvánosságot kapott néhány becslés, miszerint az iskolarendszerbe belépő diákok fele már cigány. Ezt az arányt a többség gondolkodás nélkül túlzásnak nevezi, pedig a számok önmagukért beszélnek. A magyarországi összlakosságon belül átlagosan 23% a gyermekvállalásra alkalmas korban lévő nők aránya. A cigányságnál ez meghaladja a 40%-ot, ami azt jelenti, hogy a cigány lakosságon belül most van közel 500 ezer potenciális anya. Miközben a magyar összlakosságnak négyszer ennyi, de ebből le kell vonni a félmillió cigány nőt, majd végiggondolni, hogy miközben a cigányságon belül csak harmadannyi termékeny korban lévő nő van, háromszor annyi gyermeket vállalnak, mint az átlag magyar. Máris ott tartunk, hogy a születések felét a cigányok teszik ki.
Csakhogy az összlakosság nem a magyar lakosságot jelenti, hanem a magyar lakosságot plusz a zsidókat és a bevándorlókat - vagyis a cigány lakosságon belül gyakorlatilag több potenciális anya van, mint amennyivel a magyarság bír.

A KSH adatai alapján tíz év múlva lesz ebben az országban 2,131,724 gyermekvállalásra alkalmas korban lévő nő. Ha a cigány lakosság száma az eddigi temben növekszik - és növekedni is fog - akkor 2030-ra minden második 50 alatti nő cigány lesz, ami háromszor, négyszer akkora gyermekvállalási hajlandóságot és kedvet jelent, mint a magyarok esetében.

Molnár István
2012 augusztus 30.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: állampolgárságot, népszámlálásának, gyermekvállalási, népszámlálásokon, megfogyatkozását, iskolarendszerbe, megállapíthatjuk, összlakosságnak, hajlandóságáról, összlakossághoz, legtermékenyebb, nyilvántartását, statisztikailag, összlakosságon, generációnként, megduplázódott, magyarországon, magyarországra, élveszületések, rendszerváltás, kijelenthetjük, megfogyatkozni, állampolgárság, népességszámot, nyilvánosságra, nyilvánosságot, előrejelzések, bevándorlókat, ellensúlyozza, termékenységi, megfeleződött, nagymértékben, hajlandóságot, értelmiségiek, megduplázódik, engedélyezése, cigány népesség, 1941-ben készült, számokat több, összefüggést megállapíthatjuk, cigány lakosság, arányok némi, cigányság szaporaságára, valós adatok, mindenkori hatalom, 1990-ben végzett, magyarországi cigány, cigánysággal foglalkozó, hivatalos statisztika, 1971-ben mért, ekkor mért, cigányság lélekszámát, Kemény István, Egységes Lakossági Adatfelvételi Rendszer, Molnár István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Esti kép  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png nő  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Csak a fogyatkozás látható  Rátalálsz  Fekete-erdő desszert  A kételkedés kezelése  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  A kételkedés kezelése  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png csokor  Nem méltó hozzád  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Soha ne kedvezz...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Mi lenne ha  Próbálj meg ...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Bertolt Brecht -től idézet  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Png fotel  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Png ház  Radikális szeretet  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Bertolt Brecht -től idézet  Png kutya  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png fotel  Alvó cicák  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  A sors  Reggel van  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  képre írva 
Bejegyzés Címkék
cigány népesség, 1941-ben készült, számokat több, összefüggést megállapíthatjuk, cigány lakosság, arányok némi, cigányság szaporaságára, valós adatok, mindenkori hatalom, 1990-ben végzett, magyarországi cigány, cigánysággal foglalkozó, hivatalos statisztika, 1971-ben mért, ekkor mért, cigányság lélekszámát, 1970-es évek, cigányság termékenységi, átlagos cigány, három gyermek, alsó határ, cigányság száma, cigányság esetében, generáció rövidebb, magyarság esetében, magyar lakosság, első gyermek, adatfelvétel során, szülés 13-15, cigányság lélekszáma, magyarság számára, cigány nőnek, faji viszonyok, hatalom szembesült, időzített bombával, 1990-es évek, magyarság korfája, magyarországi cigányság, születések száma, generációval ezelőtt, generáció alatt, szaporasági mutatók, 2020-as évek, 2030-as évek, cigányság korfája, hatalmat arra, ezzel kapcsolatos, lakosság gyors, demográfiai előrejelzések, népesség fogyását, bevándorlók tömege, cigányság szaporasága, magyarság megfogyatkozását, népesség mennyire, összlakosság száma, szülésre alkalmas, potenciális anyák, biológiai értelemben, most 6-17, bevándorlási adatokat, összlakosság korfájához, probléma élét, összlakossághoz mérten, cigányság most, országban 2010-ben, névváltoztatással járt, magyarországi zsidóság, kettős állampolgárság, születési adatok, élveszületések felét, iskolarendszerbe belépő, többség gondolkodás, számok önmagukért, magyarországi összlakosságon, gyermekvállalásra alkalmas, cigány lakosságon, magyar összlakosságnak, félmillió cigány, cigányságon belül, átlag magyar, születések felét, cigányok teszik, magyar lakosságot, eddigi temben, magyarok esetében, állampolgárságot, népszámlálásának, gyermekvállalási, népszámlálásokon, megfogyatkozását, iskolarendszerbe, megállapíthatjuk, összlakosságnak, hajlandóságáról, összlakossághoz, legtermékenyebb, nyilvántartását, statisztikailag, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.